1. SKIP_MENU
  2. SKIP_CONTENT
  3. SKIP_FOOTER

Med gemenskap och ett genuint intresse för verksamheten och hundarna är steget att utbilda sig vidare för att kunna anta en aktivare roll inom klubben inte långt. Den samlade kunskapen bland klubbens aktiva medlemmar är en mycket stor tillgång som vi är stolta över och måna om att föra vidare till de mer nytillkomna medlemmarna.

SSRK har en omfattande utbildningsverksamhet och bedriver kontinuerligt utbildning av funktionärer, både centralt och runt om i landet. Klubbens blivande jaktprovs- och viltspårdomare rekryteras bland de egna medlemmarna.

judging_clindh_111001 
SSRK har även en egen instruktörsstab, utbildad för att tillhandahålla specifik träning för de medlemmar som vill utvecklas vidare tillsammans med sin hund. Därtill finns speciella instruktörsutbildare för att tillgodose utbildningsbehovet hos de instruktörer som ska verka inom klubben. Utbildningssidorna ger en inblick i de olika typer av utbildningar som bedrivs i SSRKs regi, samt hänvisar till information om de exteriörutbildningar som tillhandahålls av Svenska Kennelklubben. 

 

avslut

 

AKTUELLT

 

Retrieverjaktseminarium/Mock Trial

Retrieverjaktseminarium MTDe flesta av de deltagande domarna samt bästa hund: Breeze, Starsholmas Solway, förd av Marie-Louise Gissberg.

 

Helgen 11-12 maj 2019 genomförde SSRKs Huvudstyrelse ett retrieverjaktseminarium på Kjesäter slott strax utanför Vingåker. Målgrupp var våra jaktprovsdomare A och B/A.

 

På plats var 17 jaktprovsdomare, skyttar och kastare, samt 19 hundekipage, som på ett förtjänstfullt sätt ställde upp som provhundar. Inbjudna var även de engelska A panel-domarna Lynn och Wayne Mitchell.

 

Lördagen ägnades åt teori och diskussioner kring jaktprovsregler.

 

Under söndagen genomfördes två olika Mock Trials, fingerade jakter där fågel ersätts av dummies. Här i form av drives på öppen yta samt i gles skogsterräng.

 

Under båda dagarna fick deltagarna möjlighet att jämföra olika bedömningssituationer och diskutera och jämföra de svenska och engelska tillämpningarna.

 

Utöver alla hundförare, skyttar, kastare och andra som gjorde helgen till ett uppskattat arrangemang vill vi i provledningen särskilt tacka markägarna Annie och Johan Hamilton som på ett fantastiskt gästvänligt sätt tog hand om oss deltagare.

 

För provledningen
Mats Lindmark, Sören Swärdh, Bitte Sjöblom

 

 

 

 

 

 

 

 

Blivande instruktör?

Intresserad av att bli instruktör inom SSRK?

Våra medlemmar önskar se ett större kursutbud inom avdelningar och rasklubbar. För att kunna möta behovet, behövs fler instruktörer! Ny instuktörsutbildning startar i februari 2020. Anmäl dig senast 21 december.

Läs mer >>

Annons

Söker du hundkurs?

SSRK utbildar instruktörer centralt. Avdelningar och rasklubbar, liksom privata instruktörer, arrangerar hundkurser. Kurser hittar du på din avdelnings eller rasklubbs hemsida.

Här >> finner du också några av klubbens diplomerade och/eller certifierade instruktörer.

Avtal med instruktörer

Avtal med SSRK-instruktörer

En avdelning eller rasklubb som skickar någon på SSRKs instruktörsutbildning, och betalar för utbildningen, vill gärna ha något tillbaka. SSRK Jämtland/Härjedalen har tagit fram ett avtal som tar upp formerna för samarbetet och ersättningen.

Förslag till avtal

Word >>  PDF >>

Kurser

Givande och stimulerande kurser hittar du ofta hos SSRKs avdelningar och rasklubbar. Dessutom hos

sfr-logoChristl JohanssonStudiefrämjandet >> kan slussa dig rätt när det gäller alla hundkurser i hela landet.
08-555 352 73, e-post >>


Mer om Studiefrämjandets kurser:

Hund och husdjur >>

Jakt och jägarexamen >>

hundfolder

Studiefrämjandet sammanfattar:

Åtta anledningar att samarbeta med oss >> (PDF)

Uppfödare

valpkoparvarvning_160