1. SKIP_MENU
  2. SKIP_CONTENT
  3. SKIP_FOOTER

Med gemenskap och ett genuint intresse för verksamheten och hundarna är steget att utbilda sig vidare för att kunna anta en aktivare roll inom klubben inte långt. Den samlade kunskapen bland klubbens aktiva medlemmar är en mycket stor tillgång som vi är stolta över och måna om att föra vidare till de mer nytillkomna medlemmarna.

SSRK har en omfattande utbildningsverksamhet och bedriver kontinuerligt utbildning av funktionärer, både centralt och runt om i landet. Klubbens blivande jaktprovs- och viltspårdomare rekryteras bland de egna medlemmarna.

judging_clindh_111001 
SSRK har även en egen instruktörsstab, utbildad för att tillhandahålla specifik träning för de medlemmar som vill utvecklas vidare tillsammans med sin hund. Därtill finns speciella instruktörsutbildare för att tillgodose utbildningsbehovet hos de instruktörer som ska verka inom klubben. Utbildningssidorna ger en inblick i de olika typer av utbildningar som bedrivs i SSRKs regi, samt hänvisar till information om de exteriörutbildningar som tillhandahålls av Svenska Kennelklubben. 

 

avslut

 

AKTUELLT

 

Utbildning av Certifierade WT-domare, retriever 25 mars 2018

En inbjudan har nyligen gått ut till auktoriserade jaktprovsdomare om att delta i en utbildning i syfte att kalibrera kunskapen omkring gällande Riktlinjer och Anvisningar för Working Test Retriever (C-prov). Utbildningen sker under en dag den 25 mars. Efter utbildningen blir domaren Certifierad Working Test-domare, retriever. Det finns sedan tidigare 21 stycken auktoriserade SSRK-domare, certifierade att döma Working Test för retriever. Vilka dessa är kan du läsa under menyn till vänster ”Certifierade och diplomerade WT-domare, retriever”

 

Utbildningen sker i samarbete mellan arbetsgruppen för Working Test Retriever och Utbildning. Lärare är Ingela Funck och Mats Närling.

 

Syftet med utbildningsinsatsen är att uppdatera omkring Riktlinjer och Anvisningar för Working Test Retriever samt att skapa samsyn omkring den praktiska tillämpningen.

 

Utöver de certifierade WT-domarna finns elva Diplomerade WT-domare, retriever, samt ett antal blivande, som gör sina två praktiska aspiranttjänstgöringar. De har, innan påbörjad aspiranttjänstgöring, genomfört en två-dagars grundutbildning. Mer om utbildningen kan du läsa om under ”Utbildning av Diplomerad WT-domare Retriever” i menyn till vänster.

 

Frågor besvaras av Utbildningsansvarig Mats Lindmark 

 

 

 

 

 

 

 

Söker du hundkurs?

SSRK utbildar instruktörer centralt. Avdelningar och rasklubbar, liksom privata instruktörer, arrangerar hundkurser. Kurser hittar du på din avdelnings eller rasklubbs hemsida.

Avtal med SSRK-instruktörer

En avdelning eller rasklubb som skickar någon på SSRKs instruktörsutbildning, och betalar för utbildningen, vill gärna ha något tillbaka. SSRK Jämtland/Härjedalen har tagit fram ett avtal som tar upp formerna för samarbetet och ersättningen.

Förslag till avtal

Word >>  PDF >>

Kurser

Givande och stimulerande kurser hittar du ofta hos SSRKs avdelningar och rasklubbar. Dessutom hos

sfr-logoChristl JohanssonStudiefrämjandet >> kan slussa dig rätt när det gäller alla hundkurser i hela landet.
08-555 352 73, e-post >>


Mer om Studiefrämjandets kurser:

Hund och husdjur >>

Jakt och jägarexamen >>

hundfolder

Studiefrämjandet sammanfattar:

Åtta anledningar att samarbeta med oss >> (PDF)

Uppfödare

valpkoparvarvning_160

Annons